Unghiile cu Acril vs. Unghiile cu Gel

Unghiile cu Acril vs. Unghiile cu Gel

gelvsacrylics2_400Ai unghii subtiri si vrei sa previ ruperea lor? Sau poate ai unghii scurte si ai vrea sa le maresti in lungime? Cea mai comuna solutie de manichiura pentru aceste probleme o reprezinta unghiile false. Principalele tipuri de unghii false sunt ungiile cu gel si cele cu acril. Ambele pot fi folosite pentru a-ti mari lungimea unghiilor si au un aspect natural si fara a aplica lac. De asemenea ambele pot fi aplicate in cadrul manichiurii frantuzesti roz si alb, sau peste un varf artificial lipit peste unghii naturale.

Unghii acril

Procesul traditional de aplicare al acrilului include un cauciuc care are consistenta ca cea a cimentului, ce este mai intai cufundat in praf acrilic, incalzit rapid in lumina si intins peste unghie. Monomerul lichid se leaga cu pudra de polimer si creaza pe unghie o textura asemanatoare cu cea a sticlei. In timpul procesului de uscare al acrilului, simti ca iti strange unghia naturala, iar la sfarsit acesta devine rigid si tare. Pregatirea pentru acrilice include slefuirea suprafetei unghiei cu o pila electrica, pentru a-i netezi suprafata. Acest proces elemina orice denivelari ale unghiei naturale si ajuta acrilul sa se raspandeasca uniform si sa adere la unghia naturala fara a se ridica. Pentru a mentine acrilul atunci cand unghia creste si se formeaza un gol la baza acesteia se trece la umplerea acestuia, procedura ce intareste totodata si primul strat de acril. Aceasta umplere este daunatoare pentru unghia naturala si in mod ironic poate slabi si mai mult unghiile care au dorit in primul rand consolidarea cu acril. Un alt dezavantaj este acela ca acrilul are un miros puternic atunci cand este aplicat  si pentru ca are o structura groasa, poata parea mai putin natural.

Unghiile cu gel

Unghiile cu gel au crescut in popularitate si par a inlocui unghiile cu acril. Unghiile cu gel se aplica intr-un mod asemanator, dar spre deosebire de cele cu acril nu miros. De asemenea procesul de aplicare este mai simplu: gelul este aplicat pe unghie si curatat apoi inr-o lumina UV. Gelul este mai flexibil decat acrilul, tocmai de aceea unghiile cu gel sunt mai usoare decat cele cu acril. Dezavantajul unghiilor cu gel este acela ca nu dureaza la fel de mult ca cele cu acril, iar oja nu adera la fel de bine.                                                                               nailenhancements2.001300x225

Desi ideea unghiilor artificiale este una atragatoare, eu prefer totusi forma unghiilor naturale. Desigur forma unghiilor artificiale poate diferi in functie de tehnician si de dorintele clientului, dar am observat ca atat unghiile cu gel cat si cele cu acril au capatul mai lat decat baza unghiei mele naturale, fapt ce le face sa para false.

Sper ca acest articol sa va ofere informatiile de care aveti nevoie pentru a face cea mai buna alegere atunci cand oscilati intre unghii naturale sau unghii artificiale cu un aspect natural.