Unghii artificiale

Unghii artificiale

2_05Unghiile atificiale sunt cunoscute si ca unghii false, unghii moderne, extensii pentru unghii si sunt plasate peste unghiile naturale ca accesorii moderne. Unele unghii artificiale incearca sa mimeze unghiile reale cat mai mult in timp ce alte modele se abat in mod deliberat ca aspect, de unghiile reale. Unghiile artificiale sunt realizate dintr-o mare varietate de materiale.

Unghiile artificiale nu sunt un inlocuitor, ci o extensie pentru unghiile naturale. Exista doua abordari principale pentru creearea unghiilor artificiale: tipsuri si forme.  Tipsurile sunt realizate din placi usoare de plastic in forma de unghie. Acestea sunt lipite pe unghiile naturale si se adauga un strat acrilic. Tipsurile sunt acum disponibile in mai multe culori si modele diferite, variand de la culori simple cum ar fi galben sau albastru pentru desene viu colorate, animal print si culori metalice amestecate. Formele sunt montate pe unghii si apoi unghia artificiala este construita din acril, iar forma este indepartata si apoi unghia ramasa este lustruita cu un luciu corespunzator.

Exista mai multe tehnici cunoscute care pot fi utilizate pentru a da un aspect mai bun si mai ingrijit unghiilor.

Materialul numit in mod normal acril este un amestec de pulbere de polimer si un monomer lichid (de exemplu, etil metacrilat). Amestecul incepe sa se intareasca in 20 30 de secunde de la aplicare si continua sa se usuce ajungand la duritatea finala in 15 minute. Pulberile si lichidele acrilice pot fi indepartate folosind o varietate de solventi (in mod normal se utilizeaza acetona). Cu acetona dureaza in jur de 20 30 de minute pana la indepartarea completa a acrilului, dar procesul se poate face rapid folosind o pila de unghii electrica.

Un alt material folosit este acrilul care se raceste la ultraviolete numit “UV top coat”. In functie de marca acesta poate avea o varietate mai larga de calitati si proprietati, dar poate fi mai scump. Acest tip de acril nu poate fi eliminat prin folosirea solventilor organici, dar se indeparteaza natural odata cu cresterea unghiei. Exista totusi  varietate de geluri UV care pot fi scoase usor cu acetona.

O alternativa la preparatele acrilice sau geluri sunt fibrele de sticla sau de matase. Ele sunt facute prin taierea unor bucati de fibra de sticla reale sau tesatura de matase pentru a se potrivi pe suprafata unghiilor si apoi sunt lipite cu rasini si cleiuri speciale. Acestea sunt o aternativa pentru cei alergici la produsele chimice uilizate de manichiura cu acril sau gel. Acest fel de tratament este folosit de obicei pentru a proteja unghiile daca acestea au fost rupte. Matasea sau fibra de sticla actioneaza ca un strat fals de unghie si protejeaza unghia de rupere, fisurare sau ciobire.

Exista si tipsuri ieftine si flexibile care pot fi puse rapid la domiciliu fara ajutor profesionist.