Plante pentru unghii fragile

Plante pentru unghii fragile

2_04Unghiile fragile sunt cele care se rup usor sau se sfarama, in general ele nu sunt puternice si de aceea se rup usor.

Principalele simptome ale unghiilor fragile sunt unghiile subtiri, casante, sfaramabile, cele care se descuameaza.

Principalele cauze ale formarii unghiilor fragile sunt:

Dieta inadecvata: o dieta deficitara in vitamina A si vitamina B, proteine, fier, zinc si calciu pare a fi unu din motivele unghiilor fragile.

Deficienta de calciu: unghiile fragile pot proveni din incapacitatea organismului de a stoca calciu.

Afectiuni ale corpului si probleme de sanatate.

Folosirea substantelor care ataca unghiile:  contactul nghiilor cu substante chimice, detergenti, produse de curatare in general, contact prelungit cu apa.

Pentru a preveni sau trata unghiile fragile recomandam urmatoarele:

Aveti grija la dieta. Consumati alimente naturale care contin proteine, vitamine si minerale.

Protejazati unghiile cu mansui daca suntsupuse la contact cu diverse substante. Cand spalati vasele ar trebui sa folositi manusi.

Nu folositi oja si pila cand sunteti bolnava.

Vizitati medicul.  Daca suferiti de unghii fragile va sfatuim sa mergeti la medic si acesta va va pune diagnosticul corespunzator. Uneori unghiile fragile sunt un semn al unor probleme de sanatate care trebuie tratata medical.

Rolul primar al medicinei naturiste este e a folosi plantele in scopul de a remedia probleme de sanatate. In cazul de fata se recomanda plante care furnizeaza substantele pentru sanatatea unghiilor tale, plantele implicate in regenerarea unghiilor.

Coada Calului  datorita continutului de siliciu fortifica si previne ruperea unghiilor. Infuzia facuta dintr-o lingura cu varf de planta uscata la un pahar cu apa se ia odata pe zi.

Ricinul. Pentru a va intari si fortifica unghiile putet face bai zilnice ale unghiilor in ulei de ricin pentru opt minute pana se intaresc. Este bine sa adaugati si cateva picaturi de suc de lamaie. Nu beti acest preparat si nu puneti mainile in gura.

Rosmarinul. Pentru unghii care se rup usor puteti face bai ale unghiilor cu infuzie de  rosmarin uscat.

Lamaia este foarte buna pentru a intari unghiile. Se amesteca suc de lamaie cu 50% iod si se scufunda unghiile de mai multe ori pe zi pana se intaresc.

Marul. Baile in otet de cidru de mar ajuta la intarirea unghiilor si prevenirea ruperii acestora.