Istoria unghiilor tehnice

Istoria unghiilor tehnice

Unghiile false au aparut pentru prima data in anii 1954 in Statele Unite ale Americii, inventatorul fiind un medic stomatolog, Fred Slack. Domnului Fred Slack i s-a rupt o unghie in timp ce lucra la o dantura si atunci i-a venit idea ca sa incerce sa-si construieasca o unghie falsa din acryl care e un material folosit si in stomatologie.
Anii ’70 aduc odata cu ei aparitia unghiilor false care erau mult mai lungi decât cele naturale. Clientela pentru aceste unghii era formata numai din femeiel bogate, fara nici un fel de ocupatie casnica, deoarce lipiciul ce adera unghia falsa la cea naturala se dizolva foarte usor in apa. In 1975 apare manichiura frantuzeasca, dand astfel tonul unei noi mode, unghiile patrate si lungi. Deja in anii ’90 era dezvoltata o intreaga campanie de educatie, unghiile trebuind sa fie ingrijite, sanatoase deoarece erau parte integranta a imaginii.
Ulterior, a aparut si gelul pentru unghii artificiale, tot in Statele Unite si fiind utilizat cu succes, inca de la inceput, inclusiv pentru aplicarea unghiilor la domiciliu.

Odata cu trecerea anilor, specialistii din saloanele de infrumusetare au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult gelul, intrucat este inodor, spre deosebire de acryl. Deosebirea principala dintre cele doua materiale il reprezinta modalitatea de aplicare a lor.

Pentru femeile care obisnuiesc sa fie mai agitate si care doresc sa poarte unghii lungi, cu un design deosebit, se recomanda sa utilizeze acryl-ul pentru montare. Pe de alta parte, utilizarea gelului este utila mai ales celor care prefera unghiile mai scurte.