Ingrijirea unghiilor acasa

Ingrijirea unghiilor acasa

2_06De ce sa dai foarte multi bani pentru o manichiura noua la fiecare cateva saptamani cand poti sa o faci singura?

Cea mai buna forma a unghiilor nu este lung, scurt sau patrat ci este undeva intre patrat si oval, nu foarte patrat si nu foarte oval. Incearca sa dai unghiilor o forma intre patrat si oval realizand un arc de cerc larg, imitand curba de baza a unghiilor. Unghiile patrate pot face degetele sa arate dolofane asa cum spune Deborah Lippmann in Style Magazine.

Pentru a te asigura ca unghiile tale sunt de aceeasi lungime dupa pilire, traseaza o linie pe unghiile de acelasi fel in asa fel incat sa fie egale si pileste partea din fata liniei.

Nu agitati sticluta de oja, rostogoliti-o in palme. Acest mod de a amesteca oja nu duce la aparitia bulelor de aer.

Inainte de a lustrui unghiile curatate ia o bucata de bumbac facuta ghem si freac-o de unghii. Acest lucru va elmina orice exces de uleiuri, creme sau sapun care pot determina descuamarea ojei dupa ce aceasta se usuca.

Un truc pentru a aplica lacul de unghii: tineti pensula intre degetul mare si degetul mijlociu in timp ce degetul aratator se odihneste pe partea de sus a capacului.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, aplica straturi subtiri. Incepeti cu un strat subtire de oja de baza, apoi aplicati un strat subtire de lac pe mijloc, apoi inca un strat la stanga si unul la dreapta. Dupa ce primul strat se lasa la uscat pentru cateva minute se repeta miscarea si apoi se da un strat protector subtire.

Odata ce manichiura sau pedichiura este finalizata se ia un betisor cu vata si se inmoaie in acetona, apoi se sterge oja care a atins pielea si se remediaza eventualele greseli.

Se poate accelera procesul de uscare a unghiilor plimband uscatorul dat pe rece pe deasupra unghiilor, pentru un minut. Asigura-te ca tii uscatorul la cel putin 12 centimetri de picioarele tale.

Aplicati ulei pentru cuticule peste oja. Acesta va face ca oja sa reziste mai mult si va impiedica lipirea diverselor particule de oja.

Pentru un sentiment suplimentar spa in timpul pedichiurii de acasa, baga un prosop umed in cuptorul cu microunde pentru cateva minute, da-ti cu crema hidratanta pe picioare si apoi inveleste-le in prosopul cald.