Diferite tipuri de manichiura

Diferite tipuri de manichiura

Manichiura este un tratament special pentru unghii si maini care este oferit de saloane si de spa-uri, sau care poate fi facut acasa. Exista diferite tipuri de manichiura, incluzandu-le pe cele mai populare cum ar fi manichiura French,  manichiura “Luna” si manichira japoneza. Exista tratamente simple, ca versiunile  americane si europene, si mai exista cele desenate pentru a impresiona, cum ar fi cele cu multe nuante sau manichiurile canadiene. Desi toate se fac pe acelasi principiu tehnicile variaza.

O manichiura completa implica curatare, exfoliere si masaj. Unghiile sunt pilite si li se da o forma noua, cuticulele sunt taiate sau impinse inapoi. Dupa unghiile sunt lasate in stare naturala sau sunt date cu oja. Datul cu oja se poate face prin diverse tehnici care infrumuseteaza unghiile.

salon de unghii

Manichiura French simpla este stilul in care unghiile sunt date cu oja alba mata. Restul unghiei de la cuticule pana la partea alba, are o nuanta rozalie. Acest stil se poate aplica pe unghii false sau pe unghii naturale. Poate arata bine cand unghiile sunt medii sitaiate proportional.

3_01

Opusul manichiurii french este manichiura “luna”. Versiunile moderne implica pictarea unghiilor in culori vibrante in timp ce zona dintre cuticule si unghii este pictata alb sau nuante pale. Unele variante includ diverse accesorii si desene, sau doua culori iar zona dintre ele delimitata de alb sau lac incolor.

5

Manichiura japoneza combina tehnicile traditionale cu arta vibranta. Dupa ce unghiile sunt curatate si aranjate uniform, sunt aplicate unghii false. Unghiile false sunt decorate cu diverse desene si culori. Sunt adaugate diverse decoratiuni cu ar fi pietricele, accesorii tridimensionale, acrilice etc.

Masajul mainilor si aplicarea cremelor este cunoscuta ca manichiura europeana. Inainte de masaj mainile sunt spalate si scufundate in infuzii din plante pentru a hidrata si intretine pielea. O manichiura americana este combinatia dintre tehnicile french si cele europene. Mainile sunt scufundate in solutii de curatare, si unghiile sunt pictate in culori pale cu  diverse desene.

Alte stiluri includ diferite elemente. Tratamentul cu parafina calda  sde plica pe piele uscata, pe cand manichiura cu pietre calde e folosita pentru a relaxa mainile. Manichiura spa in general implica uleiuri si saruri.

In timp ce majoritatea manichiurilor implica toata zona mainilor, sunt cateva care se refera strict la decorarea  unghiilor. Gelul, acrilicul, pensulele sunt varatii de aplicatii pentru unghii. Unghiile acrilice sunt unghii sintetice atasate celor naturale. Gelul pe de alta aprte e un fel de oja uscata la raze ultra violete.

4_03

Sunt atat de multe optiuni pentru a decora unghiile. Manichiura cu pensule este folosita pentru a crea designul direct pe unghii naturale sau artificiale. Manichiura canadiana seamana cu cea french, dar este intotdeauna facuta in culorile steagului canadei, rosu si alb.

Manichiurile conventionale de acasa pot implica un tratament simplu al unghiilor sau un tratament complet. Tehnicile pot include stiluri variate. Sunt mai putin scumpe si mai usor de intretinut decat tratamentele profesionale.