Cum tratam cuticulele deteriorate

Cum tratam cuticulele deteriorate

cum_tratam_cuticulele_deteriorate_400Pe langa momentul in care iti faci manichiura ocazional, cel mai probail, in rest nu te gandesti la unghiile si ingrijirea lor prea mult. Cuticulele cu siguranta sunt si ma putin apreciate. Nu par a avea un scop foarte clar, dar vei fi surprinsa. Fara cuticule ai fi permanent expusa riscului de a dezvolta infectii in jurul unghiilor. Ele creaza o bariera intre piele si unghii, fapt ce tine infectiile la distanta, iar daca ele sunt afectate, atunci si tu devii sensibila si expusa riscului de a dezvolta o infectie a unghiei. Tocmai de aceea este important sa le ferimd e deteriorare si sa le tratam imediat, in cazul in care acest lucru se intampla.

Cuticulele pot fi afectate in timpul unei manichiuri, mai ales daca incerci sa le tai sau sa impingi excesul de piele de la baza unghiei, dar si daca ai un serviciu care iti cere sa stai foarte mult timp cu mainilie in apa sau sa folosesti diferite produse de curatat. Vestea buna este ca intr-un final, pielea se vindeca singura, la fel si cuticulele. Exista o multitudine de metode prin care iti poti trata cuticulele afectate, insa poti economisi sume importante de bani daca le acorzi mai multa atentie si urmaresti cativa pasi simpli pentru a le mentine sanatatea.

Felul in care tratezi cuticulele afectate depinde foarte mult de felul in care s-a intamplat lucrul acesta in primul rand. Daca obisnuiesti sa-ti rozi unghiile sau ti-ai smuls o unghie rupta, ingrijirea acestei probleme se realizeaza ca si cum ai ingriji o taietura minora. Tot ceea ce trebuie sa faci este torni peste rana putin peroxid de hidrogen, sa o cureti bine si sa o acoperi cu un bandaj. Cu toate acestea exista totusi o sansa sa apara infectia.

De foarte multe ori cuticulele afectate, prezinta o infectie numita paronichie, iar tratamentul pentru aceasta infectie consta in inmuierea unghiilor afectate in apa calda de mai multe ori pe zi, precum si in administrarea de antibiotice, iar in unele cazuri este nevoie de interventie chirugicala pentru a indeparta excesul de lichid sau o parte mica din unghie.

O alta cauza a cuticulelor infectate este pielelea uscata. Cand ti se usuca pielea, cuticulele isi pierd grasimile naturale care le ajuta sa ramana moi. Poti trata acest lucru folosind o crema hidratanta pentru maini si cuticule.

Insa cel mai bun tratament este prevenirea. Cel mai rau lucru pe care il poti face este sa-ti rozi unghiile si pileitele. Este una dintre cele mai comune cauze a infectiei cuticulelor si poate fi prevenita foarte usor. Primul pas care trebuie facut este sa devii constienta de raul pe care ti-l faci prin acest obicei prost. Daca acest lucru nu te determina sa incetezi sa le mai rozi, poti incerca sa iti aplici bandaje pe varfurile degetelor sau sa-ti dai unghiile cu o solutie care are un gust rau astfel incat sa te descurajeze sa le mai rozi.
Cum am mentionat mai sus, o alta cauza este pielea uscata, care de obicei este provocata de diferite substante petru curatenie si expunerea excesiva a mainilor la cantitati mari de apa. Pentru a preveni aceasta problema poti folosi manusi de cauciu. Daca in schimb ai pielea uscata din cauza aerului uscat (aceasta problema pare de obicei iarna) iti recomandam sa folosesti o crema hidratanta. O alta varianta este sa porti manusi mai tot timpul, insa aceasta nu este o solutie practica.